Story

Story

Waar het allemaal begonnen is

In 2014 besloten een groep jongens uit Tiel hun krachten en passie voor underground house, disco en techno te bundelen. Wegens een groot gebrek aan uitgaansgelegenheden na het Appelpop evenement besloot de groep zelf het heft in handen te nemen. Dit resulteerde in dé onofficiële afterparty van Appelpop 2014. Waar in Tiel normaliter voornamelijk pop en top40 muziek afgespeeld wordt, werd er op de eerste editie van Leef Je Rave uitsluitend disco, house en techno gedraaid. Muziekstijlen waar veel vraag naar was, maar niet aangeboden werd.

Het feest was een groot succes. Hierdoor kreeg de organisatie de kans om een evenement te geven met de jaarwisseling in de lokale (indoor) tennisvereniging. Hetzelfde concept, alleen dit keer in een grotere locatie.

Na de tweede editie begon het balletje te rollen en heeft Leef Je Rave door de jaren heen de kans gekregen op verschillende plekken in Tiel evenementen te organiseren.

Toen de kans kwam om in het nieuwe Tielse poppodium Zinder een evenement met headliner te organiseren werd deze met open armen ontvangen. Dit zorgde ervoor dat Leef Je Rave zich heeft gevestigd als V.O.F. onder de naam LJR Productions.

Momenteel hebben er al tientallen evenementen plaats gevonden in verschillende hot spots in het Betuwse Tiel. Evemenenten als het Foodtruck Festival in het Kalverbos, verschillende edities in Zinder Tiel en Kingsnight op het Korenbeursplein hebben Leef Je Rave op de kaart gezet. Met artiesten als Pablo Discobar, Samuel Deep, L’Atelier, Wouter S en Praia Del Sol heeft Leef Je Rave ervoor gezorgd dat de lokale jeugd meer diversiteit in het uitgaansleven kan ervaren.